Mennyek Kapui – letöltés

Közel nyolc év telt el a Mennyek Kapui, az elektronikus zenékkel foglalkozó könyvünk megjelenése óta. Példányai ma már antikváriumokban is csak hosszas utánajárással, nehezen szerezhetők be. Az utóbbi időben egyre sűrűbben kaptunk a kötet után érdeklődő e-maileket, melyek segítettek szándékká érlelni bennünk a gondolatot; ebook formájában mindenki számára elérhetővé tesszük a könyvet.

22% többlet-tartalom!

Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede)A Mennyek Kapui 2001-es kiadásából jó néhány anyagunk helyhiány miatt kimaradt, ezek most az eredeti elképzeléseinknek megfelelően, a digitális változatban mind benne vannak. Jelentősen átdolgoztuk, kibővítettük továbbá könyvünk első, az elektronikus zene történetét feldolgozó részét. Ugyancsak tartalmaz a most letölthető ebook pár újabb írást, valamint kijavítottunk néhány hibát – bizony, velünk is előfordul az ilyesmi –, melyet a nyolc évvel ezelőtti kiadásban ejtettünk.

Nem törekedtünk azonban minden egyes előadó munkásságát tárgyaló írásunk naprakész frissítésére, mert az gyakorlatilag egy új könyv megírásának terheit rótta volna ránk, amit egyéb elfoglaltságaink miatt ezúttal nem vállalhattunk.

Section 508

A Mennyek Kapui digitális kiadása a csökkent munkaképességűek (vakok, illetve gyengénlátók és mozgássérültek) számára képernyőolvasóval is hozzáférhető. A könyv PDF változata megfelel a Section 508 szigorú követelményeinek.

Aktuális Adobe Reader program letöltéseFigyelem! A PDF fájl megnyitásához minimum 7-es Adobe Reader szükséges. Ősrégi (6-os vagy annál alacsonyabb) verziószámú program hibaüzenetet ad. Klikk a kis ikonra a legfrissebb Adobe Reader letöltéséhez!

A felhasználás jogi feltételei

A Creative Commons (Nevezd meg!–Ne add el!–Ne változtasd!) 2.5 licenc alatt bejegyzett digitális kiadás felhasználásának jogi feltételei itt olvashatók. Csak akkor töltsd le a könyvet, ha megértetted, és elfogadod a rá vonatkozó licencfeltételeket.

Mennyek Kapui ebook letöltés

Kömlődi Ferenc – Pánczél Gábor: Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede) ebook letöltéseFirefox: jobbklikk / Hivatkozás mentése más néven
Safari: jobbklikk / Download Linked File
Google Chrome: jobbklikk / Link mentése másként
Opera: jobbklikk / Hivatkozott tartalom mentése másként
IE9–11: jobbklikk / Cél mentése más néven

Te mondod meg az árat!

A Mennyek Kapui digitális változata bárki számára letölthető, az árat az Olvasóra bízzuk. Ha hasznát láttad, és úgy érzed, értéket képvisel, az alábbi gomb megnyomásával, az online átutalást mindkét fél számára egyaránt biztonságossá tevő PayPalon keresztül tudsz meghívni minket egy fagyira. Igen, annyit fizetsz érte, amennyit Te jónak látsz. Ha nem engedheted meg magadnak, hogy költs rá, akkor a vendégünk voltál – de egy Facebook Like azért jól esne.

Segíts a hibák kijavításában!

A következő kiadás javításához járulsz hozzá, ha a könyvben tartalmi vagy helyesírási hibát találsz, és jelzed nekünk. Ugyancsak szívesen vesszük az építő szándékú kritikát.

74 hozzászólás

 • Sajnos nálam csak egy “There was en error opening this document. Bad encrypt dictionary” felirat jön fel a megnyitásnál, de remélhetőleg sikerül korrigálni, és köszönet érte!

 • Benyo

  Köszönöm szépen! Ilyet is ritkán tapasztalok a mai világban! Szeretném kinyomtatni a könyvet! Tippetek a nyomtató beállításokhoz? Nekem 932 oldalt mutat.

 • Gyurkó Zoltán

  Tisztelt Szerzők!

  Véletlenül találtam rá az ebook kiadásra, de nekem hál Istennek megvan eredetiben a 2001-es kiadás, anno kb. fél évembe került, hogy beszerezzem.
  Meglepődve nézem, hogy több oldalas a mostani kiadás, úgyhogy letöltöttem, s újra kell olvasnom.
  Remélem, hogy egyszer előrukkoltok valamilyen jó könyvvel.
  Még egyszer köszönöm ezt az “új”kiadást!! ;D

 • Nán-d.

  Örülök ennek az ebook kiadásnak! Igaz, a könyvet annó megvettem eredetiben is, de a javítások érdekelnek! Köszönet a szerző párosnak a tartalmas betekintést! 🙂

 • Hopax

  Most fogom elolvasni, csak beleolvastam a goa-részlegbe, kapásból a Hallucinogen mellett ott van, hogy francia formáció, nem francia, hanem egy db. angol srác, Simon Posford projektje. Amúgy az észrevételeket hova lehet postolni, ide?

 • Sipi

  Nagyon nagyon köszi, es tenyleg egy korrekt gesztus.
  Az elso kiadas is megvan, es szomorkodtam is, hogy csak ugy abbamaradt egyszer a sztori. Kivancsi vagyok az update-re nagyon, bar en az alapokba zugtam bele teljesen.
  Olvasas utan jon a komment.

 • Gyurkó Zoltán

  Tisztelt PG!
  Segítséget szeretnék kérni abban hogy Kömlődi Ferenc Fénykatedrális cimű könyvéhez hol lehet hozzájutni.
  Web,kiadó stb.
  Segítségedet elöre is köszönöm.

 • PG

  Szia, köszönjük az észrevételt, ez sajnos több helyen is így fordul elő a könyvben. Mindenesetre javítottam a kéziratot. 🙂

  Nézd át az oldalad adatbázisát / kódját, mert vírusos.

 • Sáfrány

  Sziasztok!

  Először is szeretném megköszönni a két írónak ezt a könyvet! Nagy öröm számomra, hogy végre van egy könyv, ami igényes és egészséges látásmódban/formában foglalkozik a elektronikus zene irányzataival.

  Köszönöm szépen!

  Egy kis korrekció: a “Richard D. James a techno Mozartja” részben:
  Druqs helyett Drukqs
  Fingerbob helyett Fingerbib

 • ascii

  Túl vagyok rajta!

  Nekem az első rész tetszett nagyon, a történelmi áttekintés, a párhuzamok, a miből lesz a cserebogár dolgok…köszönöm az élményt!
  és én is szőrszálhasogató leszek:
  920 oldal: Kari Lekebush = Cari Lekebusch
  (Kari a polgári neve, de mivel Vogel és a többi emberke is szakmai néven van, igy gondoltam…)

 • zephon

  A Richard D. James fejezetben találtam hibákat.
  Az I Care Because You Do albumról pár számcím rosszul van leírva:

  Starb As You Mean To Soon = Start As You Mean To Go On
  Acrid Avid Jam Swed = Acrid Avid Jam Shred

  A Richard D. James albumról pediG:

  Goon Gampos = Goon Gumpas
  Logo Fuck with… = gondolom ez a Logon Rock Witch akart lenni

 • zephon

  Autechre számcímekben is van pár hiba.

  Az Incunabula albumról:

  Klapol = Kalpol Introl
  Aut Riche = Autriche

  Garbage EP:

  Garbagemx 36 = Garbagemx36
  PIOBmx 19 = PIOBmx19
  Bronchusevenmx 24 = Bronchusevenmx24
  Vletrmx 21 = VLetrmx21

  Az 1997-ben megjelent EP-nek nem Ciclisuite, hanem Cichlisuite a címe.

  LP5:

  Arc Carrier = Arch Carrier

  Confield:

  Uviel = Uviol
  vIscose poise = VI Scose Poise
  lentic catacresis = Lentic Catachresis

  egyébként nem kötekedni akarok ezekkel a kis módosításokkal (kis/nagybetű), csak segíteni

 • PG

  Egyáltalán nem vesszük szőrszálhasogatásnak vagy kötekedésnek. Egy 932 oldalas anyagban – többszöri átolvasás ide, lektor oda – óhatatlanul benne marad néhány ilyen, bosszantó apróság. Mi kértük, hogy jelezzétek, ha hibát találtok, köszönjük a segítséget. 8)

 • MM

  Mikor megvásároltam 2001-ben, 18 évesen ez a kötet volt minden alapom az elektronikus zenéhez, akkor ez volt a bibliám. Mostani ésszel és ízlésvilággal azt gondolom, kiváló kiindulópont volt, személyes értelemben tagadhatatlan a jelentősége, ma is a könyvespolcom ékes része! Azt, hogy mostanáig is a szabadidőm jelentős részében aktívan zenét hallgatok és érdeklődve figyelek fel minden érdekességre, ennek a könyvnek a köszönhetem… Mai napig jólesően idézem fel a leírt személyes véleményeket és élményeket, a Who’s afraid of… rádiós kazetta felvétele vagy a londoni füstös klub rejtélyes dj-je, a wannabe-s rész, dj mint szubkulturális ikon, a magyar rádiók problémája stb, ezek a részek (és nemcsak) bennem örök kérdéseket vetettek fel, köszönöm PG és KF.

 • PG

  Pontosan két hónappal ezelőtt tettük elérhetővé a könyvet. Gyors statisztika:
  3449-en töltötték le,
  19-en köszönték meg,
  5 ember nyomta meg az adakozógombot.

  Köszönjük a figyelmeteket, jólesik tudni, hogy érdemes volt megjelentetni a digitális változatot. 🙂

 • István

  Kösz szépen a könyvet ha beleolvastam és tényleg hasznos számomra akkor adakozok. lehet sokan ettől a paypal fizetési módtól riadtak vissza. A mai napig sokan nem szeretnek az adatlopások miatt a neten vásárolni bankkártyával stb. Szerintem adjatok meg egy sima bankszámlaszámot is mint pl: OTP és ott bárki egyszerűen befizethet.

 • nolan

  Köszönjük a könyvet! Én ma hallottam róla először, el fogom olvasni.

  Paypal teljesen megbízható, online fizetéshez többen használják szerintem, mint bármi mást. Az benne a legjobb, hogy semmilyen módon nem kerül átvitelre a kártyaszámod+egyebek, hanem egyszer a paypalnál regisztrálod és ők vigyáznak rá (jól).

 • vladislav

  Azért ezt az arányt nem gondoltam volna. 3500-an töltötték le és 5-en fizettek érte! Tul.képpen 1 ezrelék!! Ja, és 19-en köszönték meg! 3500-ból! Egy zenész cimbora mesélte, hogy pár éve kint utcazenészkedtek Ausztráliában. Sokan nézték őket és amikor abbahagyták, akkor az emberek sorba álltak, hogy dobjanak pénzt a kirakott kalapba vagy gitártokba, és nem sunnyogtak el! Pedig megtehették volna. Fizetni akartak érte, mert szórakoztatták őket! Jaj de messze is van Ausztrália!

 • sty

  Én többször is elolvastam már a könyvet, de sajnos saját példányt nem tudtam szerezni belőle. Nagyon tetszik, ajánlom mindenkinek a figyelmébe!

  Legalább most már digitális formában a magaménak tudhatom:)

  Köszönöm;)

 • na ez az a könyv, amit már vagy 43x elolvastam… a könyves polcom egyik legfontosabb darabja! először a megjelenés után olvastam egyik haverom példányát, majd 2004-ben sikerült még vmi egri könyvesboltban hozzájutni… utolsó darab volt…

  thx a digi változatot!
  Üdv Egerből:
  cristiano narita

 • EdBoyWW

  Vééégre nem csak az Ishkur’s összevisszasága van. Még nem tudtam a műről, de baromi nagy dobás volt így kiadni, köszi!

  Ezzel fogom az új laptopot felavatni!

 • Wolverine

  Uhh, ezzel elleszek egy darabig, azt hiszem… köszi, hogy elérhetővé tettétek.
  (apró megjegyzések: Operánál a jobbklikk – Hivatkozott tartalom mentése másként kombináció a mentés, és a könyv tökéletesen olvasható Foxit Readerrel is természetesen)

 • Hatalmas köszönet a szerzőknek ezért a könyvért! Hihetetlen átfogó, hatalmas anyag, nagyon sok kifejezés, s név csengett vissza ismerősként, s meglepődtem, hogy mennyiről még nem is hallottam, vagy csak érintőlegesen.
  Nagy rajongója vagyok személyesen is az elektronikus zenének, The Crystal Method, Yello, Armin Van Buuren, Marusha, Art of Noise, sorolhatnám százával, így eme könyv számomra már A KÖNYV.
  Köszönöm Nektek, s hadd tegyek fel egy kérdést is, lehet kicsit naívnak tűnik: Ugye adtok ki 2., javított kiadást is, ugye? 🙂

 • bu bu bu ba

  aprócska megjegyzésem lenne. ugyan csak a richard d. james részt olvastam, és az lenne a kérdésem, hogy a szerző utána olvasott valamit is rdj-nek? legalább az albumok, számok címe lenne helyesen leírva, internet a barátod! édeskrisztusom:(

 • Szotyi

  Szia!

  Az elektronikus zene témájában írok szakdolit, és nagyon nagy segítséget nyújtott ez a könyv…köszönöm 🙂
  …gondolom kézzelfogható formában reménytelen hozzájutni.

 • Köszönöm a szerzőknek! Régóta keresem és most végre így elérhető! Hatalmas dolog ez szerintem, hogy a mai anyagias világban ilyen formában elérhető egy ilyen KÖNYV! A Fénykatedrális után szerintem ez is alapmű lesz számomra. 🙂
  Még egyszer köszönet érte!!!

 • Eszti

  A Kullogó nagyon találó, és kb. 10 év óta először hallottam Vladislav Delay-ről bármit is.
  azt hittem, egyedül én ismerem, TV Viktorral együtt. DE úgy látszik, más is felismerte ennek e beteg zenésznek a titkát… 🙂

 • PG

  Pontosan egy évvel ezelőtt jelentettük meg a Mennyek Kapui digitális változatát. Az azóta eltelt idő alatt

  7440-en töltötték le,
     34-en köszönték meg,
     11 ember viszonozta a gesztust.

 • PG

  Akkor ott az N900 olvasójával lehet valami bibi. Az elmúlt két évben senki sem jelzett hasonló problémát; bármilyen platformon, bármilyen olvasóval meg lehetett nyitni a fájlt.

 • Reményi József

  Nekem, mint komolyzenén nevelkedett embernek, ez a könyv nyitotta ki a gondolkozásmódomat, hogy van élet a komolyzenén túl is… És ez a gesztus!… Zseniálisak vagytok!!! Tanulhatna tőletek az összes kiadó és zene/film-mogul!…

 • Nagyon nagy segítség volt számomra is eme remekmű!
  Különösen az AMBIENT mozgalomról szóló fejezet! A Brian Eno munkásságát leíró rész pedig Csillagos Ötös! Nagyon inspiráló volt ez a jól megírt(!) könyv. Ugyanolyan szinten varázsolt el, mint egy John Cage (A Csend), vagy egy David Toop (Hangok óceánja) alapmű. Ennek a könyvnek is köszönhető, hogy végül saját magam is fejest ugrottam az ambient zenekészítésbe! 1000 köszönet a Szerzőknek!
  Yell (Head Music Explorers)

 • Nagyon örülök a könyvnek, tisztelet a megírásáért, nagyon hasznos minden tekintetben, általában úgy olvastam, hogy ment valamilyen elektronikus zene, így magamelőtt láthattam a stíluselemeket (jazz, dub, beat, rockandroll, acid, drumandbass, house, techno) nem volt tudatos bennem hogy nem konkrét stílus egy egy dal, hanem akár a felvétel során is változhat, illetve az egész zene elmehet kísérletezésre!
  Nagy köszönet érte! a kedvenc olvasmányom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..