Mennyek Kapui /az elektronikus zene évtizede/

Mennyek Kapui /az Elektronikus Zene évtizede/ ISBN 9630088835 Re:Creation Kft. 2001Techno, house, trance, jungle, ambient és a többi: egy új elektronikus világzenei stílus kialakulásának lehetünk a tanúi. Olyan világzenéé, mely a jövő társadalmának szinte kizárólagos nyelvévé válik. E könyv szereplői ennek az új világnak a hírnökei.

A Mennyek Kapui az Elektronikus Zene különböző hajtásainak történeti áttekintése, dokumentálása mellett a nemzetközi és a hazai szcéna meghatározó egyéniségeit, kiadóit mutatja be. Egyedülálló beavatást kínál az elmúlt évtized és napjaink ifjúsági kultúráját formáló stílusok – magyarul eddig nem tárgyalt – sokszínűségébe.

A szerzők – Kömlődi Ferenc és Pánczél Gábor – az irányzat ismert honi szaktekintélyei.

***

„Könyvünkben a nyolcvanas évek második felében kibontakozó, majd a kilencvenes évek kultúráját meghatározó elektronikus zenei (úgynevezett „techno”) mozgásokat, illetve e trendek szélesebb szociokulturális vonatkozásait igyekszünk bemutatni.

Célunk nemcsak a témában már tájékozottak, hanem a kívülállók, a tágabb értelemben vett nagyközönség számára is hasznos információkkal szolgálni. Munkánk négy szerkezeti részre osztható: az elsőben az elektronikus zene általános történetét vázoljuk fel, a történelmi előzményektől a jelenig, a másodikban a nemzetközi „szín” jeles képviselőinek és kiadóinak portréit rajzoljuk meg, a harmadikban a hazai paletta kiemelkedő egyéniségeit mutatjuk be, míg a negyedikben az alirányzatok dzsungelében történő eligazodást megkönnyítő függeléket adunk.

Tudomásunk szerint ez az első és mindmáig egyetlen, a modern elektronikus zenékről szóló magyar nyelvű munka.”

Kömlődi Ferenc – Pánczél Gábor, 2001

Letölthető a Mennyek Kapui ebook!

Mennyek Kapui tartalomjegyzék

A digitális kiadás tartalomjegyzéke

Olvass bele: Intermezzo 1. Szól a Rádió...

 

Böngésző-információ: Az oldal 1024×768, illetve nagyobb felbontású monitorokra optimalizált. Erősen javallott a szabványkövető böngészők (Firefox, Safari, Opera, Google Chrome), de legalább a 9-es Internet Explorer használata. A videók megtekintéséhez FlashPlayer 8-as a minimum. Az AJAX megoldások csak bekapcsolt JavaScript-tel élvezhetők.
villanynapló matrica