DJ Boolek a mostani minisztereknek is zenélt

Blikk, 1999. január 20. Szerda (VI. évfolyam 19. szám)

Szabó Csaba cikke (részlet)

Boolek gyanús volt a hatalomnak

DJ Boolek (34) 1988-ban a híres-hírhedt Fekete Lyukban dolgozott lemezlovasként. Akkoriban az nem csak szórakozóhely volt, hanem ellenzéki központ is. Külön bokszuk volt például a Fidesz tagjainak, köztük olyanoknak is, akik most miniszteri bársonyszékben ülnek. Boolek akkoriban két forrásból szerezte be lemezeit; a szomszédja kamionosként becsempészte neki a legújabb külföldi albumokat, illetve anyukája segített a gyűjtésben, aki egy utazási irodában dolgozott. Így aztán hamar kitűnt lemezeivel és tehetségével. Ennek és a munkahelyének „köszönhetően” egyszer csak azt vette észre, hogy otthoni telefonja gyanúsan visszhangzik, úgy gondolja, hogy a hatalom lehallgatta a beszélgetéseit.
Ma már megengedheti magának, hogy válogasson a felkérések között. Mostanában inkább csak hobbiból zenél, hiszen többek között egy techno-magazint is szerkeszt. Ezért is érinti rosszul az, hogy a kilencvenes évek elején berobbant technostílushoz sokan hozzákapcsolják a kábítószerezést is.
– Kábítószerek nyugaton már a hatvanas-hetvenes években is voltak. Az csak kronológiai véletlen, hogy a vasfüggöny leomlásával egy időben érkezett meg hozzánk a techno és a kábítószer – mondja Boolek.